Tři velké cibule nakrájíme a na oleji dočervena osmažíme. Přidáme kysané zelí a podlijeme trochou vody. Podle chuti přidáme cukr, sůl, drcený kmín a dusíme doměkka.
Když je zelí měkké, vypneme plotýnku, zelí zaprášíme hrubou moukou, přiklopíme a necháme tak dvě minuty odstát. Pak všechno promícháme, dáme do cedníku, vymačkáme šťávu a necháme vychladnout.
Na válu poprášeném hladkou moukou rozválíme jedno listové těsto, posypeme lehce strouhankou. Doprostřed placky dáme po celé délce pruh zelí, asi tak tři čtvrtiny množství, na něj poklademe celou klobásu nebo párek a přikryjeme zbytkem zelí.
Jeden okraj těsta přeložíme, utáhneme, potřeme rozšlehaným vejcem, potom přeložíme druhý díl placky a konce přehneme dolů. Pak už jen štrúdl propícháme vidličkou, pomašlujeme vejcem, hojně posypeme drceným kmínem a hrubou solí.
Pečeme v předehřáté troubě na 250 °C asi půl hodiny.
Zpracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do chladna. Pak ho rozválíme na plech vyložený papírem a vložíme do…
více o Jahodový koláč ze dvou těst
Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou…
více o Králík na houbách a hořčici
Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a…
více o Barevná minutka - trikolora
Omyté jahody zbav stopky, vlož do mixéru , přidej zmrzlinu , cukr a polovinu mléka. Vše rozmixuj , dolij mléko a ještě…
více o Zmrzlinový koktejl s jahodami