Nejprve si připravíme klasický pudink, který necháme vychladnout a přimícháme do něj tvaroh, dle vlastní chuti přisladíme. Připravíme si želatinu, kterou dle návodu zamícháme do pudinkovo-tvarohové směsi. Půlkulatou misku vypláchneme studenou vodou a vyložíme fólií. Na dno misky dáme kiwi nakrájené na kolečka. Vychladlou pudinkovo-tvarohovou směsí nejprve slabě potřeme celý povrch misky s kiwi. Na dno dáme silnější vrstvu směsi, na kterou položíme piškoty a takto střídáme vrstvy až po okraj misky. Misku zakryjeme fólií a dáme vychladnout přes noc do lednice.
Druhý den misku vyklopíme na talíř, opatrně sejmeme fólii a dozdobíme. Citron překrojíme šikmo na větší půlku, z hřebíčků vytvoříme oči. Ploutve uděláme z kiwi, které šikmo rozřízneme nejprve napůl a poté půlky ještě jednou šikmo na půl. Takže máme z jednoho kiwi 4 stejné dílky. Citronovou hlavu položíme řezem k tělu želvy, ploutvičky z kiwi řezů směrem od hlavy po stranách a z kousku zbylého citronu uděláme ocásek.
Želvičku jsem dělala neteři k narozeninám a moc se líbila i chutnala.
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a natřeme olejem - necháme uležet v lednici asi 2…
více o Kotletky v hořčicové omajdě
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě