Nejprve si připravíme klasický pudink, který necháme vychladnout a přimícháme do něj tvaroh, dle vlastní chuti přisladíme. Připravíme si želatinu, kterou dle návodu zamícháme do pudinkovo-tvarohové směsi. Půlkulatou misku vypláchneme studenou vodou a vyložíme fólií. Na dno misky dáme kiwi nakrájené na kolečka. Vychladlou pudinkovo-tvarohovou směsí nejprve slabě potřeme celý povrch misky s kiwi. Na dno dáme silnější vrstvu směsi, na kterou položíme piškoty a takto střídáme vrstvy až po okraj misky. Misku zakryjeme fólií a dáme vychladnout přes noc do lednice.
Druhý den misku vyklopíme na talíř, opatrně sejmeme fólii a dozdobíme. Citron překrojíme šikmo na větší půlku, z hřebíčků vytvoříme oči. Ploutve uděláme z kiwi, které šikmo rozřízneme nejprve napůl a poté půlky ještě jednou šikmo na půl. Takže máme z jednoho kiwi 4 stejné dílky. Citronovou hlavu položíme řezem k tělu želvy, ploutvičky z kiwi řezů směrem od hlavy po stranách a z kousku zbylého citronu uděláme ocásek.
Želvičku jsem dělala neteři k narozeninám a moc se líbila i chutnala.
Cibule oloupeme a nakrájíme na hrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Půlku cibule dáme na dno pekáčku.…
více o Pečené vepřové koleno na zelí
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do chladničky na cca 1/2…
více o Cukroví z pudinku bez vajec
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny