Nejprve si připravíme klasický pudink, který necháme vychladnout a přimícháme do něj tvaroh, dle vlastní chuti přisladíme. Připravíme si želatinu, kterou dle návodu zamícháme do pudinkovo-tvarohové směsi. Půlkulatou misku vypláchneme studenou vodou a vyložíme fólií. Na dno misky dáme kiwi nakrájené na kolečka. Vychladlou pudinkovo-tvarohovou směsí nejprve slabě potřeme celý povrch misky s kiwi. Na dno dáme silnější vrstvu směsi, na kterou položíme piškoty a takto střídáme vrstvy až po okraj misky. Misku zakryjeme fólií a dáme vychladnout přes noc do lednice.
Druhý den misku vyklopíme na talíř, opatrně sejmeme fólii a dozdobíme. Citron překrojíme šikmo na větší půlku, z hřebíčků vytvoříme oči. Ploutve uděláme z kiwi, které šikmo rozřízneme nejprve napůl a poté půlky ještě jednou šikmo na půl. Takže máme z jednoho kiwi 4 stejné dílky. Citronovou hlavu položíme řezem k tělu želvy, ploutvičky z kiwi řezů směrem od hlavy po stranách a z kousku zbylého citronu uděláme ocásek.
Želvičku jsem dělala neteři k narozeninám a moc se líbila i chutnala.
Rozmrazíme sekanou a dáme vařit rýži. Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na jemno, vymáčkneme do ní sekanou z toho…
více o Rizoto s kuřecí sekanou
*Množství surovin je na formu 20cm širokou.
Perníky nakrájíme na plátky široké cca 1cm,které naskládáme vedle sebe do…
více o Perník z perníků – nepečený
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a rýži. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a vaříme, dokud nebude…
více o Dobrá rýžová polévka se sýrem