Nejprve si připravíme klasický pudink, který necháme vychladnout a přimícháme do něj tvaroh, dle vlastní chuti přisladíme. Připravíme si želatinu, kterou dle návodu zamícháme do pudinkovo-tvarohové směsi. Půlkulatou misku vypláchneme studenou vodou a vyložíme fólií. Na dno misky dáme kiwi nakrájené na kolečka. Vychladlou pudinkovo-tvarohovou směsí nejprve slabě potřeme celý povrch misky s kiwi. Na dno dáme silnější vrstvu směsi, na kterou položíme piškoty a takto střídáme vrstvy až po okraj misky. Misku zakryjeme fólií a dáme vychladnout přes noc do lednice.
Druhý den misku vyklopíme na talíř, opatrně sejmeme fólii a dozdobíme. Citron překrojíme šikmo na větší půlku, z hřebíčků vytvoříme oči. Ploutve uděláme z kiwi, které šikmo rozřízneme nejprve napůl a poté půlky ještě jednou šikmo na půl. Takže máme z jednoho kiwi 4 stejné dílky. Citronovou hlavu položíme řezem k tělu želvy, ploutvičky z kiwi řezů směrem od hlavy po stranách a z kousku zbylého citronu uděláme ocásek.
Želvičku jsem dělala neteři k narozeninám a moc se líbila i chutnala.
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a opražíme na pánvi na trošce oleje. Přilejeme smetanu, můžeme přidat i ananas a…
více o Nejlepší kari omáčka s kuřecím
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
1. Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uděláme důlek kam dáme špetku soli, trochu teplého mléka a kvasnice. Necháme…
více o Kynuté knedlíky z mikrovlnky
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vlažné máslo, nastrouhanou dýni, aroma, kokos, mouku s kypřidlem a rozinky…
více o Dýňová bábovka (řez) s kokosem