Žemle scones

2.5

hodnoceno: 8
Příprava: 30 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: 227 kJ

Suroviny

  • Těsto:
    • 225
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 100
      ml mléko
    • 40
      g rozinky
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 50
      g rostlinný tuk
    • 40
      g cukr krupice
  • Náplň:
    • 250
      g mascarpone
    • zavařenina

Postup přípravy receptu

  • Prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr a rozinky, rozdrtíme tuk. Mléko promícháme s vejcem a většinu vlijeme do směsi. Zbytek použijeme na potření žemlí.
  • Těsto zlehka promícháme a vyválíme na placku vysokou asi 2 cm.
  • Potom vykrájíme kolečka asi o průměru 6 cm. Přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme zbylým mlékem a pečeme v troubě 15–20min do světle zlatova.
  • Po vyndání ještě teplé rozřízneme na dvě půlky. Plníme rozšlehaným mascarpone a zavařeninou.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: