Prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr a rozinky, rozdrtíme tuk. Mléko promícháme s vejcem a většinu vlijeme do směsi. Zbytek použijeme na potření žemlí.
Těsto zlehka promícháme a vyválíme na placku vysokou asi 2 cm.
Potom vykrájíme kolečka asi o průměru 6 cm. Přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme zbylým mlékem a pečeme v troubě 15–20min do světle zlatova.
Po vyndání ještě teplé rozřízneme na dvě půlky. Plníme rozšlehaným mascarpone a zavařeninou.
Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby na 200 stupňů a 10 minut sušíme.…
více o Odlehčený žemlový knedlík
Bílky ušleháme na tuhý sníh. Přidáme cukr po lžičkách a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Nastříkáme 24 pusinek na…
více o Čokoládové pusinky ze sněhu
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Švestky zalejeme horkou vodou spolu s troškou slivovice (nemusí být). Po 20 minutách švestky vyjmeme a opatrně, ale…
více o Švestička v křupavé slanině
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem