Prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr a rozinky, rozdrtíme tuk. Mléko promícháme s vejcem a většinu vlijeme do směsi. Zbytek použijeme na potření žemlí.
Těsto zlehka promícháme a vyválíme na placku vysokou asi 2 cm.
Potom vykrájíme kolečka asi o průměru 6 cm. Přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme zbylým mlékem a pečeme v troubě 15–20min do světle zlatova.
Po vyndání ještě teplé rozřízneme na dvě půlky. Plníme rozšlehaným mascarpone a zavařeninou.
Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby na 200 stupňů a 10 minut sušíme.…
více o Odlehčený žemlový knedlík
Kuřecí prsíčka omejeme, osolíme, opepříme a dáme do většího pekáčku. Na to nakledeme nakrájený pórek na kolečka. Na…
více o Kuřecí maso s nivovou omáčkou
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a petržel (od obojího cca stejné množství jako cibule) a…
více o Jednoduchá rajská polévka
Droždí + cukr + mléko vypracujeme v těsto, necháme asi hodinu kynout. Potom utvoříme silný váleček, který nakrájíme na…
více o Kynuté knedlíky s povidly