Prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr a rozinky, rozdrtíme tuk. Mléko promícháme s vejcem a většinu vlijeme do směsi. Zbytek použijeme na potření žemlí.
Těsto zlehka promícháme a vyválíme na placku vysokou asi 2 cm.
Potom vykrájíme kolečka asi o průměru 6 cm. Přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme zbylým mlékem a pečeme v troubě 15–20min do světle zlatova.
Po vyndání ještě teplé rozřízneme na dvě půlky. Plníme rozšlehaným mascarpone a zavařeninou.
Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby na 200 stupňů a 10 minut sušíme.…
více o Odlehčený žemlový knedlík
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky.
V…
více o Gratinované brambory s cibulí
Na oleji orestujete na velké kusy nakrájený petržel a brambory. Přidáte nastrouhaný zázvor a najemno nasekaný česnek a…
více o Polévka z medvědího česneku