Prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr a rozinky, rozdrtíme tuk. Mléko promícháme s vejcem a většinu vlijeme do směsi. Zbytek použijeme na potření žemlí.
Těsto zlehka promícháme a vyválíme na placku vysokou asi 2 cm.
Potom vykrájíme kolečka asi o průměru 6 cm. Přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme zbylým mlékem a pečeme v troubě 15–20min do světle zlatova.
Po vyndání ještě teplé rozřízneme na dvě půlky. Plníme rozšlehaným mascarpone a zavařeninou.
Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby na 200 stupňů a 10 minut sušíme.…
více o Odlehčený žemlový knedlík
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Studené je oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Přidáme k nim…
více o Bramborové lívanečky s jablky
Smíchejte olej, sůl, citronovou šťávu a potřete tím rybu. Na pánvi ve 2 lžících oleje krátce osmažte směs MANGOOT MIX.…
více o Pikantní směs na ryby Mangoot
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého…
více o Rychlá buchta z kysané smetany