Připravíme kvásek – v trošce vlažného mléka rozmícháme droždí. Potom přidáme k mouce, dále přidáme rozpuštěné máslo, cukr, vejce, rozinky, spařené oloupané a jemně posekané mandle, badyán. Zalijeme zbytkem mléka a vypracujeme vláčné těsto. Necháme vykynout. Potom tvoříme malé kuličky (bochánky). Nůžkami nastříháme kolem dokola okraje a na plechu necháme ještě 10 minut kynout. Před pečením potřeme vejcem a posypeme krystalovým cukrem. Upečeme dozlatova.
Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou…
více o Králík na houbách a hořčici
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě
Já jsem tento dort pekla a použila jsem jen polovinu všech přísad. Ale když jsem dopekla, těsto bylo velmi nízké. A to…
více o Výborný domácí krtkův dort