Připravíme kvásek – v trošce vlažného mléka rozmícháme droždí. Potom přidáme k mouce, dále přidáme rozpuštěné máslo, cukr, vejce, rozinky, spařené oloupané a jemně posekané mandle, badyán. Zalijeme zbytkem mléka a vypracujeme vláčné těsto. Necháme vykynout. Potom tvoříme malé kuličky (bochánky). Nůžkami nastříháme kolem dokola okraje a na plechu necháme ještě 10 minut kynout. Před pečením potřeme vejcem a posypeme krystalovým cukrem. Upečeme dozlatova.
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme.…
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Větší cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Osmažíme na rozpáleném oleji společně s nadrobno nakrájenou slaninou. Když…
více o Vepřová plec po Znojemsku
Oloupeme a nakrájíme na kostky cibuli, kretou opražíme na na sádle, potom přihodíme vykostěné koleno na kostky. Jakmile…
více o Segedínský guláš by sokoliczek