Vánočku omočíme ve vlažném mléce s 2 rozšlehanými žloutky, cukrem a trochou rumu. Dáme ji na malý vymazaný a kokosem posypaný plech. Navrstvíme nastrouhaná jablíčka posypaná cukrem, skořicí, ořechy a pokapaná rumem. Další vrstvu tvoří rozšlehaný tvaroh se zakysanou smetanou, 2 žloutky, cukrem a citronovou šťávou, popřípadě zahuštěný trochou vanilkového pudinku.
Na to poklademe švestky (nebo kompotované meruňky jsou ještě lepší). Posypeme skořicí a cukrem. Navrch dáme opět omočenou vánočku a dáme zapéct cca 20 minut na 180 stupňů.
Poté vyjmeme, potřeme sněhem ušlehaným ze 4 bílků a dozlatova dopečeme.
Upečenou žemlovku můžeme na závěr pokapat čokoládovou polevou.
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Vymažeme formu tukem a vysypeme moukou.
Ušleháme vejce a cukr.
Přidáme mouku, olej, vodu…
více o Piškotový korpus na dort
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a vejce. Přidáme nastrouhanou margot čokoládu a šlehačku. Pořádně propracujeme. …
více o Buchta s margot čokoládou
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem