Vánočku omočíme ve vlažném mléce s 2 rozšlehanými žloutky, cukrem a trochou rumu. Dáme ji na malý vymazaný a kokosem posypaný plech. Navrstvíme nastrouhaná jablíčka posypaná cukrem, skořicí, ořechy a pokapaná rumem. Další vrstvu tvoří rozšlehaný tvaroh se zakysanou smetanou, 2 žloutky, cukrem a citronovou šťávou, popřípadě zahuštěný trochou vanilkového pudinku.
Na to poklademe švestky (nebo kompotované meruňky jsou ještě lepší). Posypeme skořicí a cukrem. Navrch dáme opět omočenou vánočku a dáme zapéct cca 20 minut na 180 stupňů.
Poté vyjmeme, potřeme sněhem ušlehaným ze 4 bílků a dozlatova dopečeme.
Upečenou žemlovku můžeme na závěr pokapat čokoládovou polevou.
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Vymažeme formu tukem a vysypeme moukou.
Ušleháme vejce a cukr.
Přidáme mouku, olej, vodu…
více o Piškotový korpus na dort
Brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme zbylé přísady a promícháme lžicí nebo vidličkou NEMIXUJEME.…
více o Bramborovo-vajíčková pomazánka
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb