Vánočku omočíme ve vlažném mléce s 2 rozšlehanými žloutky, cukrem a trochou rumu. Dáme ji na malý vymazaný a kokosem posypaný plech. Navrstvíme nastrouhaná jablíčka posypaná cukrem, skořicí, ořechy a pokapaná rumem. Další vrstvu tvoří rozšlehaný tvaroh se zakysanou smetanou, 2 žloutky, cukrem a citronovou šťávou, popřípadě zahuštěný trochou vanilkového pudinku.
Na to poklademe švestky (nebo kompotované meruňky jsou ještě lepší). Posypeme skořicí a cukrem. Navrch dáme opět omočenou vánočku a dáme zapéct cca 20 minut na 180 stupňů.
Poté vyjmeme, potřeme sněhem ušlehaným ze 4 bílků a dozlatova dopečeme.
Upečenou žemlovku můžeme na závěr pokapat čokoládovou polevou.
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Vymažeme formu tukem a vysypeme moukou.
Ušleháme vejce a cukr.
Přidáme mouku, olej, vodu…
více o Piškotový korpus na dort
Uděláme kvásek z cukru droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou hlívu, posypeme mletou sladkou paprikou, pokmínujeme…
více o Polévka z hlívy ústřičné
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák