Žemlovka jako dort

2.5

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 4
      ks vejce
    • hnědý rum
    • skořice
    • vanilkový pudink
    • tvaroh
    • zakysaná smetana
    • citronová šťáva
    • ořechy
    • jablka
    • švestkový kompot nebo meruňkový
    • 1
      ks vánočka nebo toastový chléb, staré pečivo
    • cukr

Postup přípravy receptu

  • Vánočku omočíme ve vlažném mléce s 2 rozšlehanými žloutky, cukrem a trochou rumu. Dáme ji na malý vymazaný a kokosem posypaný plech. Navrstvíme nastrouhaná jablíčka posypaná cukrem, skořicí, ořechy a pokapaná rumem. Další vrstvu tvoří rozšlehaný tvaroh se zakysanou smetanou, 2 žloutky, cukrem a citronovou šťávou, popřípadě zahuštěný trochou vanilkového pudinku.
  • Na to poklademe švestky (nebo kompotované meruňky jsou ještě lepší). Posypeme skořicí a cukrem. Navrch dáme opět omočenou vánočku a dáme zapéct cca 20 minut na 180 stupňů.
  • Poté vyjmeme, potřeme sněhem ušlehaným ze 4 bílků a dozlatova dopečeme.
  • Upečenou žemlovku můžeme na závěr pokapat čokoládovou polevou.
Zařazení: Moučníky Buchty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: