Vánočku omočíme ve vlažném mléce s 2 rozšlehanými žloutky, cukrem a trochou rumu. Dáme ji na malý vymazaný a kokosem posypaný plech. Navrstvíme nastrouhaná jablíčka posypaná cukrem, skořicí, ořechy a pokapaná rumem. Další vrstvu tvoří rozšlehaný tvaroh se zakysanou smetanou, 2 žloutky, cukrem a citronovou šťávou, popřípadě zahuštěný trochou vanilkového pudinku.
Na to poklademe švestky (nebo kompotované meruňky jsou ještě lepší). Posypeme skořicí a cukrem. Navrch dáme opět omočenou vánočku a dáme zapéct cca 20 minut na 180 stupňů.
Poté vyjmeme, potřeme sněhem ušlehaným ze 4 bílků a dozlatova dopečeme.
Upečenou žemlovku můžeme na závěr pokapat čokoládovou polevou.
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Vymažeme formu tukem a vysypeme moukou.
Ušleháme vejce a cukr.
Přidáme mouku, olej, vodu…
více o Piškotový korpus na dort
Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou…
více o Králík na houbách a hořčici
Cukr a vejce rozšleháme, přidáme zbytek surovin, zamícháme, vlijeme do pekáčku nebo na plech a v horkovzduchu pečeme na…
více o Radčina jablečná buchta
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, vmícháme mouku s kakaem a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto…
více o Banánovo-čokoládová roláda
Necháme rozpustit máslo na pánvi, potom rozkvrdláme vajíčka v hrnečku, vajíčka osolíme a opepříme, rozkvrdlané vajíčka…
více o Míchaná vajíčka s pažitkou
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na…
více o Hospodská svíčková na smetaně