Jako první krok si namočíme rozinky do rumu, aby dostatečně nasákly před použitím.
Poté si připravíme nádivku z tvarohu a dalších vyjmenovaných ingrediencí. Do tvarohu vmícháme žloutek a přisypeme vanilkový cukr. Dle chuti nastrouháme citrónovou kůru (já používám z 1 menšího citrónu) a rozinky přidáme až před použitím nádivky.
Mezitím si předehřejeme troubu na 160 °C.
Pečlivě vymažeme menší pekáč máslem a dno pokryjeme 1. vrstvou nakrájených rohlíků, které namáčíme v mléku. Každou vrstvu takto vyskládaných rohlíků jemně zasypeme moučkovým cukrem a tu pokryjeme nastrouhanými jablky, které zaprášíme skořicí. Na následující vrstvu využijeme tvarohovou nádivku, do které jsme přidali i rozinky (bez tekutiny).
Takto opakujeme všechny vrstvy, dokud pekáč nevyplníme, dle potřeby. Vrchní vrstvu budou tvořit rohlíky, které jemně zasypeme moučkovým cukrem i skořicí. Zbylým mlékem polijeme žemlovku.
Dáme péct cca na 45 minut, poté na povrch žemlovky přidáme sníh, ušlehaný z 1 bílku a pečeme cca 5 minut.
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme.…
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut…
více o Skořicoví šneci s polevou
Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpacovat těsto. Hotové těsto…
více o Houstičky z domácí pekárny