Jako první krok si namočíme rozinky do rumu, aby dostatečně nasákly před použitím.
Poté si připravíme nádivku z tvarohu a dalších vyjmenovaných ingrediencí. Do tvarohu vmícháme žloutek a přisypeme vanilkový cukr. Dle chuti nastrouháme citrónovou kůru (já používám z 1 menšího citrónu) a rozinky přidáme až před použitím nádivky.
Mezitím si předehřejeme troubu na 160 °C.
Pečlivě vymažeme menší pekáč máslem a dno pokryjeme 1. vrstvou nakrájených rohlíků, které namáčíme v mléku. Každou vrstvu takto vyskládaných rohlíků jemně zasypeme moučkovým cukrem a tu pokryjeme nastrouhanými jablky, které zaprášíme skořicí. Na následující vrstvu využijeme tvarohovou nádivku, do které jsme přidali i rozinky (bez tekutiny).
Takto opakujeme všechny vrstvy, dokud pekáč nevyplníme, dle potřeby. Vrchní vrstvu budou tvořit rohlíky, které jemně zasypeme moučkovým cukrem i skořicí. Zbylým mlékem polijeme žemlovku.
Dáme péct cca na 45 minut, poté na povrch žemlovky přidáme sníh, ušlehaný z 1 bílku a pečeme cca 5 minut.
Z mléka a krupičky uvaříme hodně hustou kaši (hustota "hrnec na vyhození"), necháme vychladnout. Dáme na vál, přidáme 1…
více o Jednoduché ovocné knedlíky
Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chili papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v…
více o Těstoviny s dýní a slaninou
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme…
více o Mexická polévka z naší hospody
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou