Jako první krok si namočíme rozinky do rumu, aby dostatečně nasákly před použitím.
Poté si připravíme nádivku z tvarohu a dalších vyjmenovaných ingrediencí. Do tvarohu vmícháme žloutek a přisypeme vanilkový cukr. Dle chuti nastrouháme citrónovou kůru (já používám z 1 menšího citrónu) a rozinky přidáme až před použitím nádivky.
Mezitím si předehřejeme troubu na 160 °C.
Pečlivě vymažeme menší pekáč máslem a dno pokryjeme 1. vrstvou nakrájených rohlíků, které namáčíme v mléku. Každou vrstvu takto vyskládaných rohlíků jemně zasypeme moučkovým cukrem a tu pokryjeme nastrouhanými jablky, které zaprášíme skořicí. Na následující vrstvu využijeme tvarohovou nádivku, do které jsme přidali i rozinky (bez tekutiny).
Takto opakujeme všechny vrstvy, dokud pekáč nevyplníme, dle potřeby. Vrchní vrstvu budou tvořit rohlíky, které jemně zasypeme moučkovým cukrem i skořicí. Zbylým mlékem polijeme žemlovku.
Dáme péct cca na 45 minut, poté na povrch žemlovky přidáme sníh, ušlehaný z 1 bílku a pečeme cca 5 minut.
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Všechny přísady na těsto smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v lednici 1…
více o Božské ořechové trojúhelníky
Rozšleháme cukr s vajíček a postupně přimícháváme po lžičkách mouku. Čím déle šleháme, tím bude piškot lepší (šlehám 15…
více o Jahodový piškot s pudinkem
Žloutky utřeme s cukrem a přidáme teplou vodu, prošleháme a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáme rum a…
více o Jablíčkové s vůní skořice
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta