Jako první krok si namočíme rozinky do rumu, aby dostatečně nasákly před použitím.
Poté si připravíme nádivku z tvarohu a dalších vyjmenovaných ingrediencí. Do tvarohu vmícháme žloutek a přisypeme vanilkový cukr. Dle chuti nastrouháme citrónovou kůru (já používám z 1 menšího citrónu) a rozinky přidáme až před použitím nádivky.
Mezitím si předehřejeme troubu na 160 °C.
Pečlivě vymažeme menší pekáč máslem a dno pokryjeme 1. vrstvou nakrájených rohlíků, které namáčíme v mléku. Každou vrstvu takto vyskládaných rohlíků jemně zasypeme moučkovým cukrem a tu pokryjeme nastrouhanými jablky, které zaprášíme skořicí. Na následující vrstvu využijeme tvarohovou nádivku, do které jsme přidali i rozinky (bez tekutiny).
Takto opakujeme všechny vrstvy, dokud pekáč nevyplníme, dle potřeby. Vrchní vrstvu budou tvořit rohlíky, které jemně zasypeme moučkovým cukrem i skořicí. Zbylým mlékem polijeme žemlovku.
Dáme péct cca na 45 minut, poté na povrch žemlovky přidáme sníh, ušlehaný z 1 bílku a pečeme cca 5 minut.
kralika rozsekame na porce. Doprostred pekace polozime kachnu okolo nasklademe porce kralika, pridame nakrajenou cibuli…
více o Kachna pecena s kralikem
Na velmi malé kostičky nakrájíme šunkový salám, cibuli a vejce uvařená na tvrdo. Přidáme tavený sýr, majolku a hořčici…
více o Dobrá pomazánka na chlebíčky
Smíchat,nalít,přelít,upéct.
Důležité je mít doma všechny suroviny, pak už jde všechno samo. V jedné míse si nejlépe…
více o Dvoubarevná tvarohová buchta