g
maso
vepřové prorostlejší, kuřecí nebo krůtí prsa
mouka
hořčice
2
sklenice
nakládané okurky
1–2
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na hodně rozpáleném tuku osmažíme, dáme do vyhřáté misky. Na výpeku osmažíme cibuli nakrájenou na drobno, pak vložíme kečupy, hořčici, worchestr a sojovku – množství podle toho, jak chceme mít žlutou, či červenou omáčku. (Já dávám více hořčice.)
Vložíme zpět maso a dusíme asi 3/4 hodiny. Pak vyjmeme maso, rozmixujeme, dáme celé okurky scezené, a jen provaříme, aby pustily kyselou chuť, musí být ale stále křupavé – pak je vyjmeme. Zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku, vložíme zpět maso a okurky.
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina
Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru).…
více o Kakaová buchta s tvarohem
Kuřecí maso a žampiony nakrájíme na malé kostky popř. nudličky. Do většího hrnce dáme vařit vodu na těstoviny, kterou…
více o Těstoviny s kuřetem a houbami
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem