g
maso
vepřové prorostlejší, kuřecí nebo krůtí prsa
mouka
hořčice
2
sklenice
nakládané okurky
1–2
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na hodně rozpáleném tuku osmažíme, dáme do vyhřáté misky. Na výpeku osmažíme cibuli nakrájenou na drobno, pak vložíme kečupy, hořčici, worchestr a sojovku – množství podle toho, jak chceme mít žlutou, či červenou omáčku. (Já dávám více hořčice.)
Vložíme zpět maso a dusíme asi 3/4 hodiny. Pak vyjmeme maso, rozmixujeme, dáme celé okurky scezené, a jen provaříme, aby pustily kyselou chuť, musí být ale stále křupavé – pak je vyjmeme. Zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku, vložíme zpět maso a okurky.
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a…
více o Sloní žrádlo na zahradní gril
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy