g
maso
vepřové prorostlejší, kuřecí nebo krůtí prsa
mouka
hořčice
2
sklenice
nakládané okurky
1–2
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na hodně rozpáleném tuku osmažíme, dáme do vyhřáté misky. Na výpeku osmažíme cibuli nakrájenou na drobno, pak vložíme kečupy, hořčici, worchestr a sojovku – množství podle toho, jak chceme mít žlutou, či červenou omáčku. (Já dávám více hořčice.)
Vložíme zpět maso a dusíme asi 3/4 hodiny. Pak vyjmeme maso, rozmixujeme, dáme celé okurky scezené, a jen provaříme, aby pustily kyselou chuť, musí být ale stále křupavé – pak je vyjmeme. Zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku, vložíme zpět maso a okurky.
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a…
více o Tvarohová roláda s hruškami
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a petržel (od obojího cca stejné množství jako cibule) a…
více o Jednoduchá rajská polévka
Všechny přísady smícháme. A dáme do vymazané mikrovlnkové nádoby. Vlníme asi 7 minut (podle síly mikrovlnky).
Místo…
více o Buchta rychlík (v mikrovlnce)
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, vmícháme mouku s kakaem a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto…
více o Banánovo-čokoládová roláda