g
maso
vepřové prorostlejší, kuřecí nebo krůtí prsa
mouka
hořčice
2
sklenice
nakládané okurky
1–2
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na hodně rozpáleném tuku osmažíme, dáme do vyhřáté misky. Na výpeku osmažíme cibuli nakrájenou na drobno, pak vložíme kečupy, hořčici, worchestr a sojovku – množství podle toho, jak chceme mít žlutou, či červenou omáčku. (Já dávám více hořčice.)
Vložíme zpět maso a dusíme asi 3/4 hodiny. Pak vyjmeme maso, rozmixujeme, dáme celé okurky scezené, a jen provaříme, aby pustily kyselou chuť, musí být ale stále křupavé – pak je vyjmeme. Zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku, vložíme zpět maso a okurky.
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned jej rozválíme na…
více o Bramborové taštičky se zelím
Paprikové lusky nasucho opražíme na pánvi až začnou hnědnout. Vložíme je do igelitového sáčku a necháme zapařit. Poté z…
více o Pařené papriky (Bulharsko)
Vše smíchat dohromady, nalít do lahve a užít si pěkné Vánoce!
Je možné část Salka vyměnit za pikao, nebo Tatra mléko…
více o Vaječný likér snadno a rychle
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či…
více o Dušené vepřové maso s hlívou