g
maso
vepřové prorostlejší, kuřecí nebo krůtí prsa
mouka
hořčice
2
sklenice
nakládané okurky
1–2
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na hodně rozpáleném tuku osmažíme, dáme do vyhřáté misky. Na výpeku osmažíme cibuli nakrájenou na drobno, pak vložíme kečupy, hořčici, worchestr a sojovku – množství podle toho, jak chceme mít žlutou, či červenou omáčku. (Já dávám více hořčice.)
Vložíme zpět maso a dusíme asi 3/4 hodiny. Pak vyjmeme maso, rozmixujeme, dáme celé okurky scezené, a jen provaříme, aby pustily kyselou chuť, musí být ale stále křupavé – pak je vyjmeme. Zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku, vložíme zpět maso a okurky.
Vše smíchat dohromady, nalít do lahve a užít si pěkné Vánoce!
Je možné část Salka vyměnit za pikao, nebo Tatra mléko…
více o Vaječný likér snadno a rychle
Křídla očistíme, odřízneme konce křídel (jako v KFC). Dáme marinádu použil jsem kupovanou přímo na křilované křídla.…
více o Marinovaná kuřecí křidélka
Jablka nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a zalijeme olejem. Promícháme a necháme 2 hodiny stát. Občas promícháme.…
více o Maminčina jablečná buchta