2
Vše smícháme a necháme vykynout. Po 4 dny jednou denně zamícháme. Pátý den přidáme 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka a 1… více o Buchta přátelství/Židovská buchta
Smícháme mouku, vodu, droždí olej a sůl. Vláčné těsto rozdělíme na 4 bochánky, zabalíme do fólie a dáme na 12+ hodin do… více o Pizza
Do vlažného mléka dáme droždí a trošku krystalového cukru, necháme vzejít kvásek. Do mouky dáme olej, přídame kvásek,… více o Pizza rohlíky
Kromě palačinek a lívanců patří mezi nejžádanější sladké snídaně i vafle. Aby se vám takové… Celý článek
Polévky jsou v zimě skvělým pomocníkem v boji s nevlídným počasím, ale i nepříjemnými virózami… Celý článek
Když teploty klesnou pod nulu a mráz zalézá až pod kůži, člověk hledá, čím by se zahřál.… Celý článek
Je skvělý pro začínající pekaře i ty, kteří nemají rádi recepty s dlouhým seznamem surovin.… Celý článek
Špenát rozmrazíme podle návodu na obalu a pak ho vidličkou rozmělníme. Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a nakrájíme na… více o Kuřecí kari s kokosovým mlékem
Vejce, moučku, vanilku a sůl ušlehat, k tomu vmíchat olej, minerálku, mouku s práškem a dát upéct na plech. Buď… více o Mandarinková buchta
V trošce mléka rozmícháme pudinkový prášek s cukrem. Zbytek mléka zahřejeme. Vmícháme směs a uvaříme hustý pudink. … více o Taštičky z listového těsta
Podle návodu na sáčku uvaříme pudink. Hrnec postavíme do studené vody a pudink za občasného míchání vychladíme.… více o Vanilkový tvarohový krém
Sušené houby dáme vařit v osolené vodě s kmínem nejméně půl hodiny. Kvásek rozmícháme ve vodě nebo troše mléka a… více o Krkonošské kyselo
Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí, česnekem, kořením a solí, vejcem a vytvoříme válečky, které namáčíme v… více o Čevabčiči v těstíčku
Uleženou masovou náplň zabalíme do listů a vytvoříme závitky v podobě španělských ptáčků. Do kastrolu dáme tuk,… více o Sarma z Banátu
Vodu,máslo a špetka soli přivedeme k varu.Do vroucí směsi nasypeme prosátou hladkou mouku a za důkladného míchání … více o Větrníčky se šlehačkou
1. Necháme nahřát wok (pánev, hrnec). 2. Na rozehřátý wok dáme tuk a opět čekáme než se rozpálí. Rozpálenost… více o Čonk, Sabdží, Dál
Troubu předehřejeme na 120 stupňů, formičky vložíme do hlubokého plechu. Dáme vařit 1-2 liry vody, kterou budeme… více o Créme brulée
1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky, na kostky rozkrájíme také omytý lilek. Cibuli oloupeme a nakrájíme na… více o Bramborové kari s lilkem
Žloutky smícháme s cukrem, p. moukou,kypřícím práškem,olejem a s kakaem. Přidáme vyšlehaný sníh z bílků. Těsto… více o Harlekýn