lžička
zázvor - mletý
nebo 1 lžička kandovaného nasekaného
0,3
lžička
muškátový oříšek
nastrouhaný
3
lžíce
citronová kůra
nebo jiná citrusová – kandovaná
1
hrnek
med
1
hrnek
černá káva
silná instantní
0,5
hrnek
hnědý cukr
1
lžička
jedlá soda
Postup přípravy receptu
V určeném množství kávy rozehřejeme med a cukr, necháme přejít varem a odstavíme. Vychladlý (vlažný) rozvar vlijeme do nádoby. Potom přidáme rozšlehaná vejce a olej. Postupně přidáme i mouku smíchanou s jedlou sodou, kořením, ořechy, rozinkami a kandovanou kůrou pomeranče a citronu, nebo kadovanou citrusovou směsí. Program sprint.
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany