Zimní čaj od Báry

2.78

hodnoceno: 9
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Na 1 kg ovoce potřebujeme
    • 1
      dl voda
    • 0,3
      l hnědý rum
    • skořice
    • 2
      ks hřebíček
    • badyán
    • 125
      g cukr
  • Ovoce
    • ovoce rybíz, jahody, maliny, jablka, hrušky, broskve...

Postup přípravy receptu

  • Drobné ovoce ponecháme v celku, větší pokrájíme a dáme vařit s cukrem, vodou a kořením. Vše povaříme cca 20 minut. Pak přidáme rum. Čaj ihned dáváme do sklenic, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Takto vyrobený čaj (množství záleží na složení ovoce a chuti – zhruba 1 lžíci) zalíváme horkou vodou.
  • Mám vyzkoušeno, že takto lze zpracovat takřka veškeré ovoce, mražené, čerstvé přebytky ze zahrádky a dokonce jsem ho již vyráběla ze zavařeného ovoce (tam jsem použila místo vody šťávu z kompotu, šetřila cukrem a dobu varu jsem zkrátila). Rybíz je poměrně důležitý, postará se o hustotu čaje. Ale když není, nevadí, ale musíte počítat s tím, že čaj bude řidší a zvýší se jeho spotřeba.
Zařazení: Teplé Jiné

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: