Drobné ovoce ponecháme v celku, větší pokrájíme a dáme vařit s cukrem, vodou a kořením. Vše povaříme cca 20 minut. Pak přidáme rum. Čaj ihned dáváme do sklenic, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Takto vyrobený čaj (množství záleží na složení ovoce a chuti – zhruba 1 lžíci) zalíváme horkou vodou.
Mám vyzkoušeno, že takto lze zpracovat takřka veškeré ovoce, mražené, čerstvé přebytky ze zahrádky a dokonce jsem ho již vyráběla ze zavařeného ovoce (tam jsem použila místo vody šťávu z kompotu, šetřila cukrem a dobu varu jsem zkrátila). Rybíz je poměrně důležitý, postará se o hustotu čaje. Ale když není, nevadí, ale musíte počítat s tím, že čaj bude řidší a zvýší se jeho spotřeba.
Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme tvaroh, rozinky a rozkrájené vlašské ořechy a promícháme. Nakonec vmícháme…
více o Tvarohový biskupský chlebíček
Smíchejte olej, sůl, citronovou šťávu a potřete tím rybu. Na pánvi ve 2 lžících oleje krátce osmažte směs MANGOOT MIX.…
více o Pikantní směs na ryby Mangoot
Všechno sypké v robotu nejdříve pomalu promíchám, pak přidám pokrájené rozměklé máslo a ostatní suroviny. Zapnu hnětení…
více o Perníčky – rovnou k jídlu
V míse promícháme nejprve všechny tekuté suroviny, Pak postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme…
více o Bublanina s lesním ovocem