Zlatá rybka na Štědrý den

3.19

hodnoceno: 16
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 250
      g hera
    • 250
      g tvaroh
    • 200
      g cukr
  • Dále
    • meruňková marmeláda
    • marcipán

Postup přípravy receptu

  • Do mísy dáme cukr, celá vejce a změklý tuk. Elektrickým šlehačem rozšleháme a pak postupně přidáváme tvaroh. Nakonec přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a krátce zašleháme.
  • Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a pomalu upečeme, zkoušíme špejlí.
  • Marmeládu rozvaříme s trochou vody a potřeme jí vychladlou upečenou rybu.
  • Marcipán rozválíme natenko, přehodíme přes rybu a opatrně přitlačíme tak, aby kopíroval její tvar. Přebytky odkrojíme ve vzálenosti asi 1 cm od ryby a okraj zasuneme pod ni.
  • Kousek marcipánu obarvíme nazeleno a přilepíme oko.
  • Prachovými barvami rybku dostínujeme.
Zařazení: Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: