Do mísy dáme cukr, celá vejce a změklý tuk. Elektrickým šlehačem rozšleháme a pak postupně přidáváme tvaroh. Nakonec přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a krátce zašleháme.
Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a pomalu upečeme, zkoušíme špejlí.
Marmeládu rozvaříme s trochou vody a potřeme jí vychladlou upečenou rybu.
Marcipán rozválíme natenko, přehodíme přes rybu a opatrně přitlačíme tak, aby kopíroval její tvar. Přebytky odkrojíme ve vzálenosti asi 1 cm od ryby a okraj zasuneme pod ni.
Kousek marcipánu obarvíme nazeleno a přilepíme oko.
Do mouky se solí přidáme máslo a tuk a prsty vypracujeme drobenku. Přidáme vodu a zpracujeme těsto, které odložíme na…
více o Jablečný koláč od Sněhurky
Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z…
více o Jednoduchý zapečený hermelín
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do…
více o Salát od Středozemního moře
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky