Do mísy dáme cukr, celá vejce a změklý tuk. Elektrickým šlehačem rozšleháme a pak postupně přidáváme tvaroh. Nakonec přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a krátce zašleháme.
Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a pomalu upečeme, zkoušíme špejlí.
Marmeládu rozvaříme s trochou vody a potřeme jí vychladlou upečenou rybu.
Marcipán rozválíme natenko, přehodíme přes rybu a opatrně přitlačíme tak, aby kopíroval její tvar. Přebytky odkrojíme ve vzálenosti asi 1 cm od ryby a okraj zasuneme pod ni.
Kousek marcipánu obarvíme nazeleno a přilepíme oko.
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
Uvařená vejce, hermelín a eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, přidáme…
více o Barevný hermelínový salát
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme mouku a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený…
více o Blesková roláda s pudinkem