Do mísy dáme cukr, celá vejce a změklý tuk. Elektrickým šlehačem rozšleháme a pak postupně přidáváme tvaroh. Nakonec přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a krátce zašleháme.
Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a pomalu upečeme, zkoušíme špejlí.
Marmeládu rozvaříme s trochou vody a potřeme jí vychladlou upečenou rybu.
Marcipán rozválíme natenko, přehodíme přes rybu a opatrně přitlačíme tak, aby kopíroval její tvar. Přebytky odkrojíme ve vzálenosti asi 1 cm od ryby a okraj zasuneme pod ni.
Kousek marcipánu obarvíme nazeleno a přilepíme oko.
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a…
více o Sloní žrádlo na zahradní gril
Rozehřejeme máslo, přidáme krupici a opražíme ji. Mezitím rozšleháme vejce, vlejeme na krupici a rozmícháme (udělají se…
více o Rychlá krupicová polévka
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví