Žloutkové věnečky

2.5

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Krém
    • 150
      g máslo
    • 500
      ml mléko
    • 3
      ks vanilkový cukr
    • 4
      lžíce hnědý rum
    • 2
      ks pudinkový prášek vanilkový
    • 120
      g cukr krupice
  • Těsto
    • 1
      špetka sůl
    • 250
      ml voda
    • 140
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 90
      g ztužený tuk
  • Poleva
    • 2
      lžíce mléko horké
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

  • Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.
  • Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečicí papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.
  • Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.
  • Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.
  • Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: