Mléko s máslem a solí přivedeme k varu, stáhneme plamen a najednou vsypeme mouku. Mícháme, až z toho vznikne jakoby knedlík a dno hrnce zbělá. Tak poznáme, že těsto je správně odpálené. Po mírném zchladnutí postupně jedno po druhém vešleháme vejce a prášek do pečiva.
Na vymazaný a vysypaný plech si vykrajovátkem nebo sklenkou o průměru cca 5 cm vyznačíme kolečka. Pístovou zdobičkou naneseme těsto, potřeme vejcem. Pečeme v elektrické troubě na prostředním roštu při teplotě 180–200 °C, zpočátku neotvíráme, aby těsto nekleslo. Věnečky hned po vyndání rozřízneme, aby z nich vyšla pára. Po vychladnutí plníme pístovou zdobičkou krémem.
Krém: Z mléka, pudinku, hladké mouky, obou cukrů a rumu uvaříme hustou kaši a do vlažné zašleháme máslo. Děláme-li věnečky pouze pro dospěláky, tak trochu rumu ještě zašleháme do hotového krému.
Polevu nedávám, ani necukruji, z tohoto množství surovin je asi 50 věnečků (20 ks na plech).
Slaninu nakrájíme na drobné kousky cca 1x1 cm a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso restujeme. Rajče nakrájíme na…
více o Mexická quesadilas se salsou
Všechny suroviny na těsto dobře promícháme a nalejeme na dobře vymazaný a vysypaný plech a dáme péct na 170-160 °C, cca…
více o Ořechovo-ananasová buchta
Připravíme si do mísy všechny suché suroviny, přidáme rozstrouhané nebo rozměklé máslo a žloutky, dobře propracujeme a…
více o Pravé vanilkové rohlíčky