Mléko s máslem a solí přivedeme k varu, stáhneme plamen a najednou vsypeme mouku. Mícháme, až z toho vznikne jakoby knedlík a dno hrnce zbělá. Tak poznáme, že těsto je správně odpálené. Po mírném zchladnutí postupně jedno po druhém vešleháme vejce a prášek do pečiva.
Na vymazaný a vysypaný plech si vykrajovátkem nebo sklenkou o průměru cca 5 cm vyznačíme kolečka. Pístovou zdobičkou naneseme těsto, potřeme vejcem. Pečeme v elektrické troubě na prostředním roštu při teplotě 180–200 °C, zpočátku neotvíráme, aby těsto nekleslo. Věnečky hned po vyndání rozřízneme, aby z nich vyšla pára. Po vychladnutí plníme pístovou zdobičkou krémem.
Krém: Z mléka, pudinku, hladké mouky, obou cukrů a rumu uvaříme hustou kaši a do vlažné zašleháme máslo. Děláme-li věnečky pouze pro dospěláky, tak trochu rumu ještě zašleháme do hotového krému.
Polevu nedávám, ani necukruji, z tohoto množství surovin je asi 50 věnečků (20 ks na plech).
Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek.…
více o Citrónovo-vanilkový pudink
Rozmrazíme sekanou a dáme vařit rýži. Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na jemno, vymáčkneme do ní sekanou z toho…
více o Rizoto s kuřecí sekanou
V misce si smícháme mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Přidáme v mléce rozpuštěné máslo s hnědým cukrem a…
více o Ainsleys Blueberry Muffins
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a opečeme na pánvi. Vyndáme je…
více o Kuřecí špalíčky na tymiánu