Žloutkové věnečky z odpalovaného těsta

2.88

hodnoceno: 8
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 100
      g máslo
    • sůl
    • 160
      g hladká mouka
    • 5
      ks vejce 4 celá do těsta, 1 na potření
    • 0,3
      l mléko
    • 0,5
      lžička prášek do pečiva
  • Krém
    • 125
      g máslo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 0,5
      l mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 1
      balení vanilkový pudink
    • 80
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Mléko s máslem a solí přivedeme k varu, stáhneme plamen a najednou vsypeme mouku. Mícháme, až z toho vznikne jakoby knedlík a dno hrnce zbělá. Tak poznáme, že těsto je správně odpálené. Po mírném zchladnutí postupně jedno po druhém vešleháme vejce a prášek do pečiva.
  • Na vymazaný a vysypaný plech si vykrajovátkem nebo sklenkou o průměru cca 5 cm vyznačíme kolečka. Pístovou zdobičkou naneseme těsto, potřeme vejcem. Pečeme v elektrické troubě na prostředním roštu při teplotě 180–⁠200 °C, zpočátku neotvíráme, aby těsto nekleslo. Věnečky hned po vyndání rozřízneme, aby z nich vyšla pára. Po vychladnutí plníme pístovou zdobičkou krémem.
  • Krém: Z mléka, pudinku, hladké mouky, obou cukrů a rumu uvaříme hustou kaši a do vlažné zašleháme máslo. Děláme-li věnečky pouze pro dospěláky, tak trochu rumu ještě zašleháme do hotového krému.
  • Polevu nedávám, ani necukruji, z tohoto množství surovin je asi 50 věnečků (20 ks na plech).
Zařazení: Zákusky

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.