Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citronovou kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a rozválíme na 2 stejné pruhy, pečeme v mírnější troubě.
Jeden pruh pak potřeme zavařeninou a na něj položíme 2. pruh, který polijeme žloutkovou polevou a nakrájíme na řezy.
Lze také místo 2 pruhů upéct 1 placku a pak ji rozkrojit na 2.
Žloutková poleva: Žloutky a štávu z citronu či rum mícháme a přidáme tolik moučkového cukru, až je poleva hladká a hustá tak, aby se dala dobře roztírat.
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a…
více o Štrúdlík s jablečnou nutelou
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Rozpečeme troubu.
V jedné misce smícháme všechny suché a proseté suroviny, v druhé všechny vlhké.
Do formy vysázíme…
více o Čokoládové muffiny bez másla
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb