Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citronovou kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a rozválíme na 2 stejné pruhy, pečeme v mírnější troubě.
Jeden pruh pak potřeme zavařeninou a na něj položíme 2. pruh, který polijeme žloutkovou polevou a nakrájíme na řezy.
Lze také místo 2 pruhů upéct 1 placku a pak ji rozkrojit na 2.
Žloutková poleva: Žloutky a štávu z citronu či rum mícháme a přidáme tolik moučkového cukru, až je poleva hladká a hustá tak, aby se dala dobře roztírat.
Uvařená vejce, hermelín a eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, přidáme…
více o Barevný hermelínový salát
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka