
3.27
Z teplého mléka cukru a droždí se udělá kvásek. Pak se přidají žloutky, olej, špetka soli a hladká mouka. Těsto se… více o Koláčky
Vypracujeme těsto a necháme ho kynout asi hodinu na teplém místě. Zpracujeme šlehačem suroviny na náplň, je možné… více o Koláčky - Svatební koláčky paní Rakové
V osolené vodě uvaříme brambory, slijeme a rozmačkáme na kaši. V jiném hrnci uvaříme kapustu, dokud nevypadá povadle.… více o Bramborové koláčky
Jaro se blíží, to meteorologické už dokonce začalo 1. března, a tak je čas trochu odlehčit… Celý článek
Křehké máslové těsto, které se rozplyne na jazyku, a šťavnatá náplň plná vašich oblíbených… Celý článek
Cukrářka Ksenia Penkina z kanadského Vancouveru je v cukrářských kruzích známá jako Glazing… Celý článek
Pro někoho představuje příprava domácích houskových knedlíků téměř nadlidský úkol, přitom to… Celý článek
Uvařená vejce, oloupeme a rozpůlíme. Vyjmeme žloutky a rozmixujeme je spolu s Lučinou, sardelkami, česnekem, bazalkou,… více o Dědečkova vejce
Utřeme celá vejce s cukrem, přidáme olej a promícháme. Střídavě vmícháme mouku s práškem do pečiva a limonádu. Vlijeme… více o Limonádové řezy
Očištěnou rybí filetu opláchneme a nakrájíme na porce. Mírně osolíme, zvolna smažíme v horkém tuku do zlatova. … více o Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou
Kuřecí prsa nakrájíme na malé kostičky či nudličky, osolíme a dle chuti můžeme okořenit grilovacím kořením. Orestujeme… více o Ségřin kuřecí salátek
Vše umeleme na masovém strojku. Nechám tak 20 minut odležet. Potom ochutnáme a podle potřeby ještě přidáme z… více o Špeková pomazánka na chuťovky
Z mléka, vejce, mouky, soli, kakaa a cukru ušleháme těsto na palačinky a na pánvi je opečeme do zlatova. Tvaroh,… více o Zapečené kakaové palačinky
Do hrnce dáme 1 lžíci sádla a zpěníme si na něm cibulku nakrájenou na jemno s vymačkaným česnekem a na kostičky… více o Břeclavská česnečka
příprava je snadná, všechno naházím do mísy (včetně rozdrobených kvasnic), trochu promísím a nechám kynout cca 20-30min… více o Kynuté ovocné knedlíky
Namočíme na 24 hod. rozinky. Dáme do 2,5 l vody vařit na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a přidáme koření.… více o Bavorská svíčková
Na sádle zpěním nakrájenou cibuli, přidáme uzené maso, orestujeme, dále přidáme nakrájenou kapustu a na kostky… více o Zadělávaná kapusta
Na sádle osmahneme cibuli, přidáme kyselé zelí, lžíci cukru a pár minut podusíme. Přihodíme oloupané a na plátky… více o Šukrut
Smichat mouku, cukr, olej, vodu příp. štávu, vanilkový cukr, kůru a štávu z citronu, sůl, celá vejce (bílky možno… více o Výborná rychlá hrnková buchta