Brambory uvařené ve slupce oloupeme a protlačíme lisem na vařené brambory (Prodával se v domácích potřebách, ale nevím, jestli se ještě vyrábí. Někdo ho má doma třeba po babičce). Osolíme, posypeme moukou a lehce promneme. Nesmíme mačkat, jenom promneme jako žmolenku na koláč.
Na rozpálený tuk nasypeme část této žmolenky a postupně opékáme do křupava. Získáme drobné opečky, ke kterým báječně chutná kyselé zelí.
Pozn.: Někde se tomuto jídlu říká Rýpl nebo Šmorn.
Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Dáme vychladit. Během chlazení občas zamícháme,…
více o Pudinkovo-tvarohový pohár
Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce…
více o Koprová omáčka od maminky