Do mouky rozdrobíme máslo a droždí, promícháme s cukrem, solí a citrónovou kůrou. Pomocí smetany a žloutků vypracujeme těsto, které vyválíme na plát asi 1 cm silný. Vykrájíme z něj kulaté koláčky, na každém vytlačíme střed, který naplníme a koláčky necháme kynout na plechu (vymazaný nebo pečicí papír).
Po vykynutí upečeme – chvilku na vyšší teplotu, pak stáhneme na nižší a dopečeme.
Smíchejte olej, sůl, citronovou šťávu a potřete tím rybu. Na pánvi ve 2 lžících oleje krátce osmažte směs MANGOOT MIX.…
více o Pikantní směs na ryby Mangoot
Uvaříme těstoviny, voda může být osolená, já jí ale nesolím. Vymažeme pekáč lžičkou olivového oleje, ale nemusí být,…
více o Zapečené těstoviny s tuňákem