Práškové šlehačky ušleháme s tekutou šlehačkou a mlékem. Vmícháme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali vanilkový cukr. Prošleháme a rozdělíme na polovinu.
Čokoládová: přidáme 5 lžic instantního kakaa, 5 lžic rozpuštěné a trochu zchlazené čokolády a na posyp 50 g sekané bílé čokolády.
Stracciatella: přidáme 60–100 g rozsekané tmavé čokolády – buď ji vmícháme nebo jen posypeme.
Lžící tyto zmrzliny uložíme do plastové nádoby a dáme na cca 3 hodiny zmrazit. Místo kysané smetany můžeme dát jogurt. Když chceme i ovocnou, rozdělíme základ na třetiny. Do jedné poté vmícháme 300 g propasírovaného nebo na kousíčky nakrájeného ovoce.
Vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, sůl, solamyl, na jedno kilo brambor asi 2 utřené stroužky česneku, špetka…
více o Bramborová roláda od maminky
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka