Práškové šlehačky ušleháme s tekutou šlehačkou a mlékem. Vmícháme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali vanilkový cukr. Prošleháme a rozdělíme na polovinu.
Čokoládová: přidáme 5 lžic instantního kakaa, 5 lžic rozpuštěné a trochu zchlazené čokolády a na posyp 50 g sekané bílé čokolády.
Stracciatella: přidáme 60–100 g rozsekané tmavé čokolády – buď ji vmícháme nebo jen posypeme.
Lžící tyto zmrzliny uložíme do plastové nádoby a dáme na cca 3 hodiny zmrazit. Místo kysané smetany můžeme dát jogurt. Když chceme i ovocnou, rozdělíme základ na třetiny. Do jedné poté vmícháme 300 g propasírovaného nebo na kousíčky nakrájeného ovoce.
Krabí tyčinky, pokud jsou zmrzlé, krátce povaříme a nasekáme. Totéž uděláme s chřestem a pokrájíme na kousky, brambory…
více o Karbanátky z krabích tyčinek
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Do mísy nakrájíme rajčata, cibuli, salám, přidáme uvařená a vychlazená vejce, majolku a podle chuti osolíme a opepříme.…
více o Rajčatový salát s vejci