Práškové šlehačky ušleháme s tekutou šlehačkou a mlékem. Vmícháme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali vanilkový cukr. Prošleháme a rozdělíme na polovinu.
Čokoládová: přidáme 5 lžic instantního kakaa, 5 lžic rozpuštěné a trochu zchlazené čokolády a na posyp 50 g sekané bílé čokolády.
Stracciatella: přidáme 60–100 g rozsekané tmavé čokolády – buď ji vmícháme nebo jen posypeme.
Lžící tyto zmrzliny uložíme do plastové nádoby a dáme na cca 3 hodiny zmrazit. Místo kysané smetany můžeme dát jogurt. Když chceme i ovocnou, rozdělíme základ na třetiny. Do jedné poté vmícháme 300 g propasírovaného nebo na kousíčky nakrájeného ovoce.
Uvaříme fazole do měkka. Mrkev a brambory ošistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou, a…
více o Vynikající zeleninová polévka
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a…
více o Tvarohová roláda s hruškami