Smícháme mléko s cappuccinovým práškem a zahřejeme, přidáme 4 lžíce vařené kávy a 1 lžíci rumu. Necháme vychladit. Pak ohřejeme 0,5 dl smetany a přidáme čokoládu, necháme rozpustit a vmícháme 2 lžíce vařené kávy a promícháme. Ušleháme bílky se špetkou soli, zašleháme postupně cukr a přidáváme po jednom žloutky a stále šleháme.
Zvlášť si ušleháme šlehačku a vmícháme k vaječné směsi a promícháme. Tuto směs rozdělíme na polovinu, do jedné přidáme Philadelphii nebo pomazánkové máslo, do druhé vmícháme capuccinovou část a dobře smícháme. Do cca 3 l nádoby dáme nejprve capuccinovou směs a přelijeme 2–3 PL vařené kávy a špejlí promícháme, aby vzniklo mramorování, pak přelijeme čokoládovou směsí a zase promícháme špejlí. Posypeme 2 lžícemi kakaa a navrstvíme bílý základ a zase posypeme 2 lžícemi kakaa, lehce lžící promícháme vrstvy, aby se prolnuly. Uhladíme a posypeme opět 2 lžícemi kakaa a dáme do mrazáku. Je výborná.
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do chladničky na cca 1/2…
více o Cukroví z pudinku bez vajec
1. Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme do poloměkka. Necháme je částečně vychladnout, ještě teplé je rozpůlíme a…
více o Zapečené brambory s nádivkou
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta