Zmrzlina Tiramisu

2.38

hodnoceno: 8
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Základní směs
    • 1
      špetka sůl
    • 5
      ks žloutek
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 5
      ks bílek
    • 4,5
      dl šlehačka
    • 10
      lžíce cukr krupice
  • Capuccino část
    • 0,5
      dl mléko
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 4
      lžíce instantní káva vařená
    • 2,5
      lžíce capuccino až 3 lžíce Capuccino klasik
  • Zálivka:
    • 0,5
      dl šlehačka
    • 50
      g čokoláda na vaření
    • 2
      lžíce instantní káva vařená
  • Ostatní:
    • 6
      lžíce kakao
    • 2
      lžíce instantní káva vařená
  • Bílá část:
    • 150
      g krémový sýr Philadelphia nebo pomazánkové máslo

Postup přípravy receptu

  • Smícháme mléko s cappuccinovým práškem a zahřejeme, přidáme 4 lžíce vařené kávy a 1 lžíci rumu. Necháme vychladit. Pak ohřejeme 0,5 dl smetany a přidáme čokoládu, necháme rozpustit a vmícháme 2 lžíce vařené kávy a promícháme. Ušleháme bílky se špetkou soli, zašleháme postupně cukr a přidáváme po jednom žloutky a stále šleháme.
  • Zvlášť si ušleháme šlehačku a vmícháme k vaječné směsi a promícháme. Tuto směs rozdělíme na polovinu, do jedné přidáme Philadelphii nebo pomazánkové máslo, do druhé vmícháme capuccinovou část a dobře smícháme. Do cca 3 l nádoby dáme nejprve capuccinovou směs a přelijeme 2–3 PL vařené kávy a špejlí promícháme, aby vzniklo mramorování, pak přelijeme čokoládovou směsí a zase promícháme špejlí. Posypeme 2 lžícemi kakaa a navrstvíme bílý základ a zase posypeme 2 lžícemi kakaa, lehce lžící promícháme vrstvy, aby se prolnuly. Uhladíme a posypeme opět 2 lžícemi kakaa a dáme do mrazáku. Je výborná.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: