Smícháme mléko s cappuccinovým práškem a zahřejeme, přidáme 4 lžíce vařené kávy a 1 lžíci rumu. Necháme vychladit. Pak ohřejeme 0,5 dl smetany a přidáme čokoládu, necháme rozpustit a vmícháme 2 lžíce vařené kávy a promícháme. Ušleháme bílky se špetkou soli, zašleháme postupně cukr a přidáváme po jednom žloutky a stále šleháme.
Zvlášť si ušleháme šlehačku a vmícháme k vaječné směsi a promícháme. Tuto směs rozdělíme na polovinu, do jedné přidáme Philadelphii nebo pomazánkové máslo, do druhé vmícháme capuccinovou část a dobře smícháme. Do cca 3 l nádoby dáme nejprve capuccinovou směs a přelijeme 2–3 PL vařené kávy a špejlí promícháme, aby vzniklo mramorování, pak přelijeme čokoládovou směsí a zase promícháme špejlí. Posypeme 2 lžícemi kakaa a navrstvíme bílý základ a zase posypeme 2 lžícemi kakaa, lehce lžící promícháme vrstvy, aby se prolnuly. Uhladíme a posypeme opět 2 lžícemi kakaa a dáme do mrazáku. Je výborná.
Na palačinky: mouku, sůl, 2 vejce, mléko, tuk na smažení. Uděláme těsto na palačinky a na pánvi pečeme.
Náplň: měkký…
více o Palačinky se sýrovou náplní
Pokud pečete občas kuře jen tak se slaninkou a cibulí, vždy něco zbyde. Tyto zbytky obereme a vložíme zpět do pekáčku…
více o Bramboláda se zbytky kuřete
Den předem : šlehačky a kaštany zahřát, rozpusti a nechat 1 minutu vařit. Dát vychladit do ledničky do druhého dne.
…
více o Pařížské kostky od Lucinky