3.33
Na másle a oleji osmahneme cibuli, česnek, pórek a nakonec brambory. Přilijeme vývar a mléko (vaříme asi 20 minut).… více o Bramborová polévka
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,… více o Medzevská bramborová polévka
Do vody vhodíme nové koření, pepř a nasypeme trochu vegety. Vodu zahřejeme a přivedeme k varu. Mrkev a petržel… více o Česneková bramborová polévka
Podzim je bohatý na plody mnoha tvarů a barev, které nemusíte využít jen při vaření, pečení,… Celý článek
Houby právě teď rostou na mnoha místech a pokud budete mít štěstí a přinesete si domů plný… Celý článek
Na podzimní houby jsme si sice museli trochu počkat, o to plnější košíky si ale teď z lesa… Celý článek
Podzim je obdobím, kdy se příroda zbarvuje do teplých odstínů a na naše talíře přicházejí… Celý článek
Mouku prosít na vál, vyhloubit důlek. Máslo nakrájet na malé kousky, navršit kolem důlku a zasypat cukrem. Mandle,… více o Linecký dort Aenne Burda
Ve vodě s cukrem rozmícháme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, velmi důležité je… více o Podmáslový chléb s mandlemi
Kuřecí řízky zbavíme tuku, pokud jsou vysoké, seřízneme po délce, lehce osolíme a narovnáme do máslem vymazaného pekáče… více o Kuřecí řízky pod sýrovou peřinou
Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí, česnekem, kořením a solí, vejcem a vytvoříme válečky, které namáčíme v… více o Čevabčiči v těstíčku
Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky polodlouhlého tvaru, naložíme do podmáslí, do kterého dáme stroužky rozmačkaného… více o Kuřecí miniřízky
Připravíme si kvásek (rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka se špetkou cukru), mouku dáme do mísy a přidáme… více o Slaný závin s vinnou klobásou
Dýni očistíme a nakrájíme na kostičky asi 3 cm velké. Osmažíme na másle, zalijeme mlékem a zeleninovým vývarem z bujonů… více o Dýňová polévka
Sušené houby namočíme asi půl hodiny do vody, poté krátce podusíme přidáme plátek másla a orestujeme doměka.Pekáč… více o Vánoční rožmberský kapr
Čočku namočíme do vody a v téže vodě uvaříme téměř doměkka spolu s bobkovým listem. K čočce přidáme oloupané a na… více o Smetanová čočková polévka
Na rozpuštěném másle s olejem si orestujeme nastrouhanou zeleninu s kořením dorůžova. Ke konci smažení přidáme i… více o Hlíva na kořenové zelenině se smetanou
Utřeme tvaroh, moučkový cukr, vejce, vanilkový cukr a mléko. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, posypeme… více o Koláč - Výborný tvarohový koláč
Do vývaru z masa dáme vařit nadrobno nakrájené brambory. Na jednu porci asi jedna veliká. Když jsou brambory měkké,… více o Flamendří česnečka